keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

through the darkness

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself and I
Didn't know I was lost

Istun bussissa matkalla Helsinkiin ja hymyilen Aviciin soidessa iPodissani. Uskomatonta, kuinka kappale jonka on kuullut sata kertaa sadassa eri tilanteessa jumittuu muistissa kiinni yhteen ainoaan.

(Minä ja Pikkuveli menemme taksilla Sanlitunr'sta Pekingin keskustaan, paikkaan jota ei löydä ellei tiedä missä se on: kämäisen snägärin vessakäytävän päässä on vipu seinän nurkassa, sitä painamalla avaa salaoven jonka takaa löytyy jättimäinen klubi. Tilaamme tarjoilijalta sujuvalla kiinalla kymmenen kuain shotin toisensa jälkeen, minä sytytän tupakan ja nauran Pikkuveljen luokkakaverin flirttiyrityksille, Pikkuveli ottaa selfien kanssani ja selittää innoissaan jotain kvanttifysiikasta.)

Eilisissä kuorotreeneissä Lento ryntäsi heti halaamaan minua, kertomaan päivästään ja esittelemään ostoksiaan. Minäkin vilautan uutta hamekangastani, ja hehkutamme yhdessä levottoman kukka-lehti-lintu-perhoskuvion ihanuutta. Kiuru nauraa kanssani kahvitauolla keksivalikoimasta, Lintu kiroaa kanssani sitä kuinka jonkun sanoessa B ei nykyään voi ikinä kysymättä tietää tarkoitetaanko sillä H:ta vai alennettua H:ta. En vieläkään ymmärrä, mitä olen tehnyt ansaitakseni nämä ihmiset.

Tänään menen viettämään iltaa Lokin kanssa, pitkästä aikaa olemme jossain muualla kuin minun ja Marjan asunnossa. alunperin meidän piti mennä Vantaalle Lokin ja hänen miehensä luo, mutta miehellä onkin aikainen työaamu huomenna niin päätimme repäistä - jos minulla kerran on vapaassa käytössä perheemme asunto Helsingin keskustassa, miksemme saman tien mene sinne juhlistamaan iltaa pitkän kaavan kautta.

Alan ihan oikeasti uskoa, että minusta tulee vielä onnellinen.

7 kommenttia:

  1. Älä puhu paskaa, ei kukaan usko noita sun Kiinajuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Mitä vittua? :D Sitä että osaan kiinaa, että perheeni asuu siellä, vai että tuollainen paikka on olemassa? Sori jos sun oma elämäs on niin ankee ettet usko että muilla voi olla vähän jännempää, mutta miks valehtelisin blogissa jota lukee ihmisiä jotka tuntee mut irl ja tietäis jos valehtelisin? Herraisä.

      Poista
    2. No mä en tiedä tästä toisesta anonyymistä, mä uskon että sun perhe on Kiinassa ja säkin jotkut kiinan turistialkeet hallitset. Mutta aika paljon näissä sun jutuissasi on liioittelun ja tärkeilyn makua kun niin suuri tarve sulla on toistuvasti korostaa miten SUJUVAA kiinaa sä puhut. Älä vain turhaan luule ettei kuka tahansa näkisi ton sun leijumisen läpi :P Pohjimmiltasi sä taidat olla vain niin epävarma omasta tylsyydestäsi että sulla on valtava hätä ehtiä alleviivaamaan omaa erityislaatuisuuttasi jotta kaikki sen varmastikin huomaisivat. Pidän sitä aika surullisena. Olisit varmaankin ihan mukava tyttö jos vain malttaisit jo luopua tuosta teinimäisestä leuhkimisesta.

      Poista
    3. mitä ihmettä täällä tapahtuu. itse sanoisin että kiinan kielen taitaminen on sellainen työllä hankittu taito että kyllä sillä saakin kehuskella, oli sitten täysin sujuvaa tai vaan alkeet.

      ja jos epävarmuudesta puhutaan niin eivätköhän nämä anonyymit juuri osoittaneet omansa.

      Poista
    4. Ai se että tossa mainitsin puhuneeni veljeni kanssa sujuvasti tarjoilijan kanssa on toistuvaa liioittelua, tärkeilyä, oman erityislaatuisuuteni alleviivaamista, leijumista ja leuhkimista? Ookoo. :D Onko sun mielestä myös turhaa leijumista kun puhun isoista konserteistani? Tai hyvistä arvosanoista? Vai onko tämä sietämätöntä leuhkimista vain koska taito on harvinainen? Oon viettänyt niin ison osan elämästäni inhoten jokaista asiaa itsessäni, että mielestäni saan ihan huoletta olla ylpeä saavutuksistani - joista kiinan täysin pistein suoritetut aineopinnot (kyllä, omg, kehtaan sanoa sen ääneen kainostelematta!) ovat yksi. Ja niin kuin sanoin jo - olisi hiukan noloa sanoa täällä että osaan jotain jos niin ei oikeasti olisi, ottaen huomioon että tätä lukee muutama ystävä jotka tietäisivät heti sen olevan valetta.

      Jos oon sun mielestä niin lapsellinen ni voit ihan huoletta jättää lukematta mun juttuja.

      Poista
    5. pp: Kiitos, ihanaa että täällä on järkeviäkin anonyymejä, oon ihan samaa mieltä! En ymmärrä, miksei saisi olla ylpeä saavutuksistaan.

      Poista
    6. mielestäni negatiiviset kommentit ovat turhuutta. niillä on tarkoitus satuttaa. mieluummin jättäisivät sanomatta, sillä miksi sanoa jotakin tuollaisa? julmaa...

      Poista

(humalaiset sanat ovat selväpäisiä ajatuksia)