keskiviikko 4. helmikuuta 2015

legal alien

Kuumehoureiset päivät menevät keskenään sekaisin, nukun yli puolet vuorokausista enkä vaivaudu vaihtamaan pyjamaa ollenkaan päältä, ravaan vain sohvan, sängyn ja lääkekaapin väliä ja yritän kommunikoida yhtä kipeän Marjan kanssa.

Tänään on jo parempi olo, hengitys ei tunnu enää maailmanluokan urheilusuoritukselta ja jaksan jopa käydä kaupassa ostamassa mehutiivistettä ja roskapusseja. Ohittaessani lehtihyllyn tunnen sydämeni pomppaavan jonnekin kurkunpään kohdille - se on ilmestynyt. Käteni tärisevät napatessani lehden ja kävellessäni kassalle, tiedän ettei tuttu kassaneiti millään voisi osata yhdistää kannessa vilkkuvaa nimeä minuun, mutta oloni on silti itsetietoinen. Kotiin päästyäni heitän takin lattialle ja puolijuoksen sohvalle, enkä muista milloin olisi viimeksi hermostuttanut yhtä paljon. Selaan sivuja kunnes näen omat kasvoni hymyilevän iloisesti lenkkipolulla, ja olen niin huojentunut että lysähdän selälleni makaamaan: en näytä miltään riemuidiootilta, vaan ihan tavalliselta, iloiselta nuorelta naiselta. Miten se jaksaa joka kerta yllättää? Artikkelin olin lukenut jo ennen kuin tuttu toimittaja ("ikä meni yhden luvun liian vanhaksi mutta muuten oikein hienolta näyttää, kiitos!", naureskelen tekstiviestiä lähettäessäni) oli laittanut lopullisen version pomolleen mutta luen sen silti uudestaan. Sanoja oman kehonsa hyväksymisestä ja muka-vikojen arvostamisesta, henkilökohtaisista tavoitteista ja kauneusihanteiden muuttumisesta. Ja mikä kummallisinta, ne eivät tunnu valheilta. Niin kuin silloin sohvalla Appelsiinin vaimon kanssa nauhuri välissämme sanoin: olen edelleen tietoinen vartalostani ja ulkonäöstäni, ja jotkut päivät ovat vaikeampia kuin toiset, mutta loppujen lopuksi olen ylpeä vartalostani ja siihen mihin kaikkeen se kykenee. "Näytin itselleni, mihin päättäväisyydellä pystyy."

Kohta pitäisi alkaa kiskoa vaatteita päälle, Heli on tulossa käymään joksikin aikaa, ja olosta huolimatta minun on pakko mennä kokoustamaan kuoron hallituksen, johtajan ja musiikkitoimikunnan kanssa kuoron tulevaisuuden linjoista ja projekteista. En osaa päättää, onko aikuisen elämä tylsää vai ihanaa vai jokin sekasotku molempia.

8 kommenttia:

  1. Onko tän blogin tarkoitus olla anonyymi vai haittaako sua että juuri nyt sun lukijoiden on halutessaan aika helppoa etsiä tälle kirjoittajalle kasvot ja nimi? Sun lukijoiden tarvitsee vain suunnata lähimmälle lehtihyllylle ja etsiä naistenlehtien joukosta se jossa on artikkeli kehonsa hyväksymisestä ja kuva nuoresta naisesta lenkkipolulla. Ihmettelen vain, koska et ole ikinä laittanut itsestäsi tänne kuvaa ja kirjoitat niin avoimen henkilökohtaisia asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan yhtä hyvin (tai itse asiassa helpommin) joku voisi pienellä googlettamisella saada henkilöllisyyteni esim. kuorotoiminnasta tai opiskelu-/oppilaskuntajuttujen perusteella selville. Jos jotakuta ihan oikeasti kiinnostaa niin epätoivoisesti nähdä valokuva minusta että tonkii läpi koko Akateemisen naistenlehtivalikoiman niin siitä vaan. Kirjoitan tätä anonyymisti säästääkseni perheeni ja läheiset huolelta, en sen takia että minua erityisemmin haittaisi ajatus että joku lukijoista saisi nimeni selville.

      Poista
    2. jotenkin alkoi ihmetyttää tuo anonyymin kommentti. niin kuin näin henkilökohtaisista asioista ei saisi kirjoittaa silloin kun on joku riski että tulee tunnistetuksi.

      ja täytyy sanoa että ainakin mä tiedän miltä näytät koska täällä on aikoinaan ollut linkki sun tumblriisi. että eipä se tosiaan kauheasti salapoliisityötä vaadi eikä siinä ole mitään tuomittavaa.

      Poista
    3. Kelvoton, hyvä etten ole ainoa joka vähän kohotti kulmiaan! Toivottavasti et oo nyt saanut mitään pysyviä psyykkisiä traumoja mun kasvojen näkemisestä. :D

      Poista
  2. Voi ei, sinäkin kipeänä siellä... Kolme päivää olen maannut kotona vällyjen välissä ja ihmetellyt elämää särkylääkehuuruissa.
    Koeta jaksella siellä<3

    VastaaPoista
  3. Pengoin koko lehtihyllyn läpi ja löysin viimein naamakuvasi, muahahahahahaaa nyt olet niin busted xD
    ehehehe
    Kävin kyllä kurkkaamassa jutun, ja näytit hyvältä, normaalilta ihmiseltä. Juttua en harmikseni kehdannut lukea lehtihyllyllä ja roposet oli niin vähissä että jäi lehti ostamatta.
    Ja aikuisen elämä on todellakin sekasotku molempia!
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvä luoja :'D Arvostan sun panostusta tähän! \o/

      Poista

(humalaiset sanat ovat selväpäisiä ajatuksia)